Як правильно вибрати воду


Замислившись одного разу про чистоту води і почавши перелопачувати купи інформації з даного питання, Ви так чи інакше зробите для себе два висновки: хороший і поганий. За традицією, почнемо з поганого: водопровідна вода далеко не завжди володіє абсолютною безпекою для Вашого організму і ніколи не володіє корисністю. Хороша новина: цю проблему легко вирішити, адже природна питна вода сьогодні доступна кожному. Однак, як і в будь-якій іншій сфері, на Ваш вибір вплинуть не тільки красива етикетка і висока ціна. Приймаючи остаточне рішення, не забудьте вивчити основні характеристики води, а заодно і власний організм. Хочу запропонувати купити водородная вода

Мінеральна або очищена вода?

На пляшках, які Ви бачите на прилавках, ці два види питних вод розрізняються наявністю-відсутністю слова «мінеральна» і, відповідно, наявністю-відсутністю в складі вод корисних речовин. Склад мінеральної води залишається незмінним – саме тому її ще називають природною. Очищена (назвемо так всі види води зі зміненим складом) питна вода передбачає втручання людини у вигляді повної або часткової доопрацювання, доопрацювання фільтрами. Мінерали можуть бути виведені або додані до складу. Третє відмінність вод у місці видобутку і бутилювання. Для «мінералки» це обов’язково свердловина, а звичайна питна вода теоретично може бути родом з водопроводу і розливатися в сусідньому під’їзді – ніякого регламенту на цей рахунок немає.

Якщо мінеральна, то яка саме?

Кількість розчинених у воді неорганічних солей та органічних речовин та є мінералізація. І з цієї точки зору вода може бути столової, лікувально-столової або лікувальною. Лікувальна – найбільш насичена солями (більше 10 грамів на літр). Її п’ють тільки за рекомендацією лікаря. Столова вода містить менше 1 г/л мінеральних речовин. Вона м’яка, без присмаку, і її можна використовувати кожен день. Лікувально-столова (1-10 г/л) вода багатофункціональна: і для побутових потреб, так і для лікування.

Мінеральну воду розрізняють не тільки за кількістю мінеральних речовин, але і за їх якістю. Бікарбонатна, сульфатна, хлоридна магнієва, фторная, залозиста, натрієва, кисла, кальцієва, і у кожної – свої свідчення. Так, бикарбонатную воду рекомендують активним людям і грудним дітям. Зате язвенникам і хворим гастритом вона може нашкодити. Сульфатна вода підійде тим, у кого не в порядку печінку, а хлоридна допомагає регулювати роботу кишечника і жовчних шляхів. Магнієва вода корисна як засіб від стресу, але не рекомендована людям зі слабким шлунком. Фторную і кальцієву воду прописують тим, у кого недолік кальцію, залозиста допомагає при анемії, а кисла регулює кислотність шлункового соку. Натрієву воду рекомендують при запорах і поганому травленні, але вона протипоказана гіпертонікам.

Жорстка або м’яка вода?

Жорсткість води залежить від кількості в ній магнію і кальцію. М’яка вода підійде для відварів, настоїв або лікувальних сиропів. Жорстку виберіть для дітей, літніх людей і страждають остеопорозом.

Гірська чи рівнинна вода?

Гірська вода – тала, льодовикова, що володіє структурою, схожою зі структурою міжклітинної рідини. Рівнинна формується з дощових і підземних вод. Не варто забувати і про те, що кількість і якість речовин у воді залежать не тільки від природи, але і від людей. Забруднення джерел поблизу великих міст – нерідке явище сьогодні, тому ставитися до географії та геології джерела обраної Вами води потрібно з особливою увагою.